Scapă de Gandaci: Soluții Eficiente pentru Locuințe și Afaceri

gandaci

Gândacii sunt unii dintre cei mai rezistenți și adaptabili dăunători care pot infesta atât locuințele, cât și spațiile comerciale. În acest articol, vom explora ce sunt gândacii, tipurile comune de gandaci, perioadele lor de activitate, ce îi atrage în locuințe sau afaceri și ce măsuri de prevenire și tratament pe termen scurt și lung putem aplica pentru a scăpa de infestare.

Ce sunt gândacii?

Gândacii sunt insecte din ordinul Blattodea, cunoscute pentru abilitatea lor de a se adapta la diverse medii și pentru rezistența lor incredibilă. Aceste insecte sunt omnivore și pot supraviețui în condiții extreme, ceea ce le face dificil de controlat odată ce au infestat un spațiu.

Tipuri comune de gandaci

Există mai multe specii de gandaci care pot infesta locuințele și spațiile comerciale, dar cele mai comune sunt:

 • Gândacul german (Blattella germanica): Mic și rapid, acest gândac este cel mai răspândit în locuințe și spații comerciale.
 • Gândacul american (Periplaneta americana): Mai mare și de culoare roșcată, acest gândac preferă zonele umede și întunecate.
 • Gândacul oriental (Blatta orientalis): De culoare închisă, acest gândac este adesea găsit în zonele reci și umede, cum ar fi subsolurile.

Când sunt activi gândacii?

Gândacii sunt în general activi noaptea, deoarece preferă să evite lumina. Aceasta face ca infestările să fie deseori descoperite abia după ce populația de gândaci a crescut semnificativ.

Ce îi atrage pe gândaci în locuințe și spații comerciale?

Gândacii sunt atrași de:

 • Mâncare: Resturile de mâncare, mâncarea neambalată și firimiturile sunt o sursă principală de atracție.
 • Apă: Gândacii au nevoie de apă pentru a supraviețui, astfel încât scurgerile de apă sau zonele umede sunt atractive pentru ei.
 • Adăpost: Gândacii se ascund în crăpături, fisuri și alte spații mici unde se simt în siguranță.

Remedii de aplicat înainte de a chema o firmă profesională de DDD

Înainte de a apela la o firmă profesională de Dezinfecție, Dezinsecție și Deratizare (DDD), există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a controla infestarea cu gandaci:

 • Curățenie: Păstrează locuința sau spațiul comercial curat, fără resturi de mâncare și cu suprafețele de lucru bine igienizate.
 • Sigilare: Sigilează toate crăpăturile și fisurile prin care gândacii ar putea intra.
 • Capcane și insecticide: Utilizează capcane lipicioase și insecticide disponibile în comerț pentru a reduce numărul gândacilor.

Tratamentul pe termen scurt de gândaci

Tratamentul pe termen scurt include măsuri rapide pentru a controla populația de gândaci:

 • Tratarea perimetrului locuinței sau spațiului comercial: Aplicarea de insecticide în jurul perimetrului clădirii poate crea o barieră protectoare.
 • Insecticide în punctele cheie: Pulverizarea insecticidelor în zonele unde gândacii sunt cel mai activi, cum ar fi bucătăriile și băile.

Tratamentul pe termen lung de gandaci

Tratamentul pe termen lung este esențial pentru a preveni reinfestarea și implică măsuri mai cuprinzătoare:

 • Tratarea subsolului și a spațiilor comune într-un bloc: Este crucial să tratezi toate zonele comune, cum ar fi subsolul, casa scării și acoperișul.
 • Tratarea tuturor apartamentelor: Pentru o eficacitate maximă, toate apartamentele dintr-un bloc trebuie tratate simultan pentru a preveni migrarea gândacilor dintr-un apartament în altul.
 • Repetarea tratamentului: Tratamentul trebuie repetat la intervale regulate pentru a menține controlul asupra populației de gândaci.

Cum să scapi definitiv de infestarea cu gandaci

Pentru a scăpa definitiv de gandaci, este important să combini măsurile de prevenire cu tratamente regulate:

 • Monitorizare constantă: Instalează capcane de monitorizare pentru a detecta orice activitate de gandaci la început.
 • Colaborare cu profesioniști: Lucrează cu firme profesionale de DDD pentru tratamente regulate și eficiente.
 • Educație și conștientizare: Educă locatarii sau angajații despre importanța menținerii curățeniei și a raportării rapide a oricăror semne de infestare.

Prin implementarea acestor măsuri, poți controla eficient și elimina infestările cu gândaci, asigurând un mediu sănătos și sigur pentru toți cei implicați.

Apelează la profesioniștii Actual Clean – Servicii Deratizare Baia Mare pentru a te scăpa de problema spinoasă a gândacilor. Ei au experiența necesară. Folosesc echipamente moderne. Oferă soluții eficiente pe termen lung. Contactează-i acum și scapă de gândaci!